Her yaş bir ilmiktir hayatta...

Wednesday, November 5, 2008 | |

Türkiye'de gün değişti. 4'ten 5'e. Sanırım çocukluğumdan beri bilen ve hayatımın en önemli kadınlarından 3'ü beni ağlatmak için anlaştılar. Ardarda doğumgünümü kutlayan birşeyler yazmışlar bana, buraya koymadan edemedim. (Ve tam bunu yazarken, muhteşem garip adam da mesaj attı, yine tutamadım gözyaşlarımı.)


"Benim için hala küçücük kızım;yağmurlu bir günde dünyaya geldi.Ailemizin en ihtiyacı olduğu bir zamanda hem de.Herkese özellikle de bana mutluluk getirdi.Ve o küçücük bebeğim büyüdü,bana mutluluk vermeye devam ediyor. İyi ki doğdun bebeğim.Doğum günün kutlu olsun.Hayat sana bütün istediklerini versin.Senin bana verdiğin güç,mutluluk,huzur ve sevinç gibi. SEni seviyor ve kucaklıyorum.En kısa zamanda görüşmek üzere... " ANNEN


"Şu an aklıma hiçbir şey gelmiyor doğum gününe özel olarak.Zaten bugünlerde kullanılan özel kelimeleri sana her fırsatta söylediğim için benim için her gün senin,annemin tüm sevdiklerimin doğum günü benim yanımda olduğunuz sürece de benim doğum günüm.Herkese seni anlatıyorum bir şey söylediklerinde ablam da şöyle ablam da böyle diyorum artık benden sıkıldılar sanırım.Ama insanlar benim gözümde çok ufak artık senin gibi bi ablam varken.Ne biliyim işte bir şeye karar verirken bile hep senle konuştuklarımız,senin bana söylediklerin geliyor aklıma.Ne yapacağımı senin bana gösterdiğin yön okları belirliyor.Ben hep seni örnek alıyorum.Sevgili,arkadaşlık ilişkileri,film,müzik sadece ders konsunda aynı değiliz ben hiçbi şekilde çalışamıyorum,planlı programlı da olamıyorum!!!Yani kısacası biraz seni taklit ediyorum galiba yani bana söylediklerin hep mantıklı geliyor onlara uyuyorum.En önemlisi sen beni dinliyorsun sadece dinliyorsun yargılamadan,eleştirmeden bunu ne yazık ki senden başka kimse yapamıyor o yüzden de en yakın arkadaşım olamıyor hiç kimse! Eğer reklamcı olursam Ruffles reklamında seni oynatıcam Enlerin ablası diye:D İyiki varsın.Sen dünyaya,ailemize bana bi hediyesin.Şanssızım diyorum kendime ama sen benim en büyük şansımsın.Ben de büyüyünce birlikte Paris'te yürüyemez hale gelene kadar alışveriş yapalım tamam mı? Seni çok seviyorum.Benim doğum günüme de az kaldı bak hediye isterim:) "
(Kendisi sonunda kelime oyunu yaparak imzalamış, isim vermemek için yazmayayım)


"bir zamanlar gunun birinde aydının kucuk evlerinden birinde bir cocuk dunyaya gelmis. masal bu ya aynı zamanlarda baska bir evde daha heyecanla baska bir cocugun dogumunu beklemekteymis ailesi. ama habersizce birbirlerinden. sonra ikinci masal kahramanımız gelmis dunyaya. ikisi de ailelerinin biricik perileriymis. yıllarca gozlerinin icini bakmıslar onların. yıllar sonra karsılasmıs bu periler aynı okulda ama ole uzaktan uzaktan bakmıslar birbirlerine ole tanısamamıslar bile. belki de hissetmisler ama yıllar sonra birbirlerinin vazgecilmez dostları olacagına.kader yine bir araya getirmis bu perilerimizi ortaokulda. hem de aynı sınıfta. uzaktan izlemisler senelerce birbirlerini ama yanasmamıslar fazla. belki de korkmuslar o ergenlikteki cocukca seylerin arkadasalıklara zarar verdiginden. birgun gelmis bu guzel kızlarımız tülleri salvarları gecirip beraber dansetmisler bir okul gununde ve bakmıslar zamanla kaynasıvermisler. sonradan beraber gidilen gosteriler, calısmalar percinlemis onların arkadaslıgını. catı katı muhabbetlerine tasımıslar bu dostluklarını. butun sırlarını doktukleri yer olmus onlar icin. ama bir bakmıs birinci perimiz ikinci peri gidiyor cok uzaklara. korkmus unutulmaktan. ama bulusmuslar her yaz yine o catı katında ve her gecen sene daha cok anlatmıslar birbirlerine ozellerini. korkmamıslar yargılanmaktan. farkına varmıs daha sonra bizim perimiz gecen yıllar suresince o uzaklıgın onları daha cok birbirine bagladıgını. aylar yıllar gecmis bakmıski giden perinin donmesi yaklasmıs. icini bir heyecan kaplamıs.hayaller kurar olmus. ikisi yanyana evlerde, catı katlarında cıtı pıtı iş hanımları. geri sayıma baslamıs artık bizim perimiz diger periyi beklerken.sayılı gun cabuk gecermis ya donmus bizim perimiz de bekletmemis artık biricik dostunu.devamı mı? yasamak ve gormek lazım galiba:D

ben kendi kafamdakini cizdim. sen de kendininkini ciz bakalım.
seni cok seviyorum kuzucum.
gozum yollarda bekliyorum bir an once don gel diye..."
(Bu da kendimden daha çok gözü kapalı güvendiğim Demdem'imden. )


Diğeri bana kalsın.

İyi ki varsınız!

Share/Bookmark

1 comments:

mermaid said...

canım iyi ki doğmuşsun sahiden:)
mutlu yıllar dilerim.
"...En önemlisi sen beni dinliyorsun sadece dinliyorsun yargılamadan,eleştirmeden bunu ne yazık ki senden başka kimse yapamıyor o yüzden de en yakın arkadaşım olamıyor hiç kimse!.. "
bu satırları okuyordum bir de farkettim ki gözyaşları süzülüyor yanaklarımdan. abla olmak tam da bu demek değil mi?
ailenizin üç kadınına da mutluluklar...

Related Posts with Thumbnails

Arşiv