Camus...

Monday, March 16, 2009 | |

"Camus'yü niye seviyorum?" diye soruyorum bazen kendime.


"I love life- that's my real weakness. I love it so much that I am incapable of imagining what is not life." ve "A second time, eh, what a risky suggestion! Just suppose, cher maitre, that we should be taken literally? We'd have to go through with it. Brrr...! The water's so cold! But let's not worry! It's too late now. It will always be too late. Fortunately!" (The Fall-Camus)

gibi birbirine zıt olabilecek, yaşamaya sevdalı olmakla, arkasını dönüp onu her kitabının sonunda bıraktığını, yanyana, bu kadar açık, yüzeysel ama derin bir şekilde anlatabildiği için olmalı...

*Cuando alguien se enamore de mi, no puede dejar pensando de otras mujeres o chicas de quien el puede enamorarse... Es como follando con mi cabeza... Y despues, que? Es posible que odiar todas las chicas de este grupo...

Share/Bookmark

8 comments:

Anonymous said...

ilk cümleler.. bundan çok sık hissediğim şeyler.. camus'u ben de çok seviyorum

Eleştirel Günlük said...

Ben de...

Tugc said...

Sevmeyen çok az gördüm bile diyemeyecek olabilirim.

Anonymous said...

camus da seni seviyo.ingilizce yazmış lan bakın görün ben ingilizce biliyorum ,okuyorum diyor.bilmiyen okumasınmı türk oğlu türk!

Tugc said...

Evet, blogum sig ve dar goruslu insanlara kapalidir, bir sorunun mu vardi?
Aslinda yeteri kadar laf etmemissin, altina da ispanyolca biseyler yazmistim, kacirmissin bak. En sevdigim aktivite hatta, bildigim dillerle insanlari asagilamak. Hatta bak bu blogun amaci da o. Sen bilmiyorsun ben biliyorum, oh catla demek icin acmistim.

Camus beni sevemez ayrica, kendisi 1960'da oldu. Amacin Camus'un yazdigini merak etmek olsaydi, kitabini okuyabilirdin ya da turkcesini yazmami isteyebilirdin.
Ama pardon, o zaman bahsettigin turk-oglu-turklugun eksilirdi.

Bu arada iyi ki boyle hakaret yorumu yaptin, eksik kalacakti. Cok sagol.

Anonymous said...

"her türlü sıkıntıya göğüs germiş bir adam bir sabah yolda karşılaştığı bir tanıdığı kendisine selam vermediği için akşam kendini öldürür..."

"bugün karım öldü, şükürler olsun ki yarın ofiste yapacak yığınla iş var"

Tugc said...

Bu ikili de benim yazdıklarım gibi o kontrastı anlatıyor, işte Camus bu yüzden Camus sanırım.

Travis said...

kendimden bir parça bulabildiğim için seviyorum... sınavdan neden sıfır aldıgımdan çok sınav esnasında neden gözlerimi kapatıp sınav bitene kadar neden öyle tuttuğumu sorgulayan hocama inat seviyorum.. sanırım bi şeyler anımsattı bunlar..

Related Posts with Thumbnails

Arşiv