Kademeli gri

Tuesday, March 17, 2009 | |


"Nasılsın, seni soruyorum, kafan filan" diye sorulsaydı... 
"Orası biraz sakat." diye cevaplardım ben de.
Hoş, kafamın sakat olmadığı zaman olmuş muydu? 
-Baaaap!Çıkmaz sokak hanım kızım, kapadılar bu yolu geçenlerde, ben de bizim Fazıl'ı salmıştım bakkala, "baba kapamışlar yolu" diye ağlaya ağlaya geldi çocuk. Aradık, ettik işte neylersin; 'sakin ol emmi, git evine sen, açarlar yakında, devlete güvenmez misin?' dediler zaar. (Yok güvenmeyiz dedim hanım kızım ama içimden dedim, bilinmez bu zamanda, devlet baba deriz bağrımıza basarız, kan kusturur sonra alimallah, sen de yazıverme e mi?) Neyse.-
İyi miyim, değil miyim kendim de karar veremiyorum çünkü. İyiyim dediğimde, aslında hiç de iyi olmadığımı; kötüyüm dediğimde de şikayet etmemi gerektirmeyecek iyilikte olmam gerektiğini yine yeni yeniden öğrenip duruyorum. Yahu kimse de "höt, noluyor lan, kesin kafasını" demiyor. Metaforik bir kafa kesiş bu tabii. "B.k b.k düşünmeyi bırak da, silkelen bakayım bir" demiyor.-Yani derse de 1 kez diyor, sonra erken bunama kontenjanından yırtıp, unutuyorum.- Kötüyüm deyince "saçmalama", iyiyim deyince "iyi iyi, noldu? " diyorlar aksine. Eee, what happens to what is in between dostum? 
Bence de...
Kademeli bir grilik... 
Akabinde haki rengi - çünkü söylemesi güzel-, lavanta kokusu rengi -bu da yavruağzı+narçiçeği+leylak'ımsı' oluyor- bir de alacalı bulacalı siyah+beyaz geliyor. 
Güzel yani. 
Hafiften gökkuşağımsı. 
Ama öncesinde kademeli grilik sorunu var tabii. 
Bir gün atmak mümkün olursa, haber vereceğim, ardındaki renkler güzel lakin.

 2 gündür tadım yok, sabah çok halsizdim, geçti. Sonra kireçlendiğim hakkında teoriler var, olabilir. Hah bir de kan+demir ilacım karnımı çok ağrıtıyor, o yüzden sadece "uff çok sağlıklı olmalıyım, 74. doğumgünümü görmek istiyorum"-ve 74. doğumgünümü görmeye pek de meraklı değilim işin gerçeği- dediğim günlerde içiyorum ve az önce okuduğunuz sebeptendir ki; 3 ay önce bitmeleri gerekirken, hala daha 2-3 kutuya sahibim. Çok tedarikli kullanıyorum, uzun lafın kısası. 
Biraz anlamsız oldu farkındayım ama böyle anlatınca rahatladım biraz. -İki "biraz", doppler effect gibi bir şey zaten, bilirsiniz.- Aveacı dansöz kuklalar gibi ohh be diyor olmasam da, en azından onyüzbinmilyonbaloncukun, yüzde 3-5i olabilir bence.
Bir de...
Dün de bugün de burda yağmur yağdı. Ağır ağır, sindire sindire. -Neyi ya da neyin sindirdiği bir bilinmezlik olsa da.-
Sindirile-dursun; 
gözümü kapayıp, sabahın çok erken bir saatinde, vapurda simit kemirdim, birkaç martıya attım.

Share/Bookmark

5 comments:

Anonymous said...

Kademeli grilik iyidir. Siyahlıkttan kurtulmanın göstergesidir. Daha da iyi olacak sonra. Grilik yerini önce kül rengi bir beyaza sonra da süt beyaza çevirir. Hoş, senin süt beyaz olma şansın yok. Beyni çok çalışan insanların süt beyaz olma şansları yok. Sen külümsü beyaza razı ol. Onu da bulamayanlar var..

Anonymous said...

Süt beyaz kavramı eğer beyazlıkta ki son nokta anlamında kullanılıyorsa ki bu yazıdan ben bunu anlıyorum elimde olmadan bir eleştiri ve bilgide ben vermek isterim. Süt sarı çalar bir beyazdır nitekim içinde ki yağ oranı buna sebeptir ancak genelde pastörize sütte yağ oranı düşüktür daha beyaz gözükür. Gerçek en beyaz heralde kardır. Çünkü gerçek beyaz gözü çok yorar bu yüzden kutuplarda güneş gözlüğü kullanılır hatta güneş gözlüğünün mucitide kutuplarda yaşayan eskimolar dır. Yoğun beyaz ışıkta aynı etkiyi yapar ve körlüğe sebep olabilir. Açık kül renginden sonra süt beyazına gelene katarda birçok beyaz vardır. Ancak kül beyazı yoktur çünkü gri her tonda gridir.

Anonymous said...

süt beyazdan kastım; masumiyet ve temizlik anlamındaydı. Ha sen şimdi diyeceksin ki, kar beyaz temiz değil midir? evet temizdir ama benim hayalimde süt daha masum duran ve temiz bir şey. kül beyazı diye bir şey yoktur tabii ki, o yüzden kıçımdan uydurma bir ifadeyle 'külümsü' demiştim. bu arada, buraya ne zaman ne yazsam birileri 'çakıyor'. yeter artık yazmıyorum...

Anonymous said...

Ne çakması canım, aşk olsun. Bende hata yapmışım zaar. Ancak küçük bir kritik yapmak istiyorum yeri gelmiş iken. Yorumlarınıza bakınca biraz tedirgin eden ukala bir yaklaşım görüyorum. Zeki olduğunuz bariz ama biraz küçük görme eğiliminiz var sanırım. Bunun kırıcı olabileceğini belirtmek isterim. Yoksa; iyi kalpli biri, olduğunuza inanıyorum.

Saygılarımla, 2.numaralı isimsiz;)

dipnot;"İnsanlara, kendilerini göstermek istersen: Ayna ol."

Anonymous said...

Tedirgin eden ukala yaklaşım ifadesi her ne kadar doğru olsa da bunu isteyerek, "aman da ben ukala olayım, şu küçük insancıkları hizaya getireyim" anlayışı ile hareket etmiyorum. İnsanları isteyerek kırmak gibi bir huyum da yoktu açıkçası. Benden de saygılar..
Bu arada 2 numaralı isimsiz ben olmuyorum değil mi? Bakın zeki görüntüm altında minicik bir sığır da bulunuyor görüldüğü üzere..

Related Posts with Thumbnails

Arşiv