Kumdan kaleler

Sunday, May 24, 2009 | |


Ellerinin küçücük ama birşeyler yapıp, şekiller yaratabilir hale geldiği andan itibaren, her yaz deniz kenarında kumdan kaleler, kumdan köfteler, deniz taşı ve midye kabuğu süslü pastalar, içine girip kendi dünyan sandığın kumdan havuzlar yapıyorsun. Önce düzgün olmuyor ama tekrar tekrar, düzelte düzelte, deniz sularından korumaya çalışarak yapıp duruyorsun. Sonra bir yaz başı birileri gelip sana;

-Hadi bakalım artık saçmalama, bu yaz kumdan kale düzeltme vaktin filan yok, kumdan kalelerini de ellerinle ve ayaklarınla yık, çok para kazanabileceğin işlerde çalış ki; "aferin" desin en cibiliyetsiz herifler. Bu arada sen yazları kumdan kaleleri çok özlersen en iyisinden bi tatili para basıp alıverirsin. 55-60 yaşında da, torunun filan olur, o kumdan kaleler yaparken onun başına şapka takarsın güneşten korumak için,
diyor.
Kumdan oyuncaklarının en düzgün ve en istediğin hallerini aldıklarından filan değil henüz ama en azından istemediğin şekillerini bildiğinden ve en çok içine sineni kendin bulasın diye tüm bu "yaşı olmayan", "anlaşılmaz" uğraş...

Share/Bookmark

6 comments:

Bugra said...

Bilemiyorum. Ama artık hayalleri korumanın en güzel yolunun, onları gerçekle$tirerek bir " Anı " olarak kalmasını sağlamak olduğuna inanmaya ba$ladım..

Eleştirel Günlük said...

Bugra hayalleri gerceklestirmeyi anladim da onu anilastirmak garip geldi. Sanki gecmisin bosluguna atmak gibi... Hadi hayelleri gerceklestirelim ki sonraki hayallerimizi gerceklestirmek icin ozguvenimiz olsun (ani olmasin). Gerci ani o kadar da kotu degil ama sanki burda bi garip durmus...

Bugra said...

Ele$tirel Günlük ;

Misal.. Bir hayalin var. İleride ona zarar verebilecek herhangi bir etkeni dü$ünmeye ba$lıyorsun..

Her$ey senin elinde. Misal, kariyer istiyorsun ve bir $irkete ba$vurdun $u anda bulunduğundan daha iyi pozisyonda olan bir konum için. Ama ya görü$me kötü geçerse diye dü$ünerek bundan vazgeçiyorsun. Bu hayallerini öldürmek değilde nedir ?

Peki ya bunu gerçekle$tirdiğinde iyi yada kötü sonuç alırsan bir $ekilde anı olacak değilmi ? Tekrarlıyorum, iyi yada kötü.

Geçmi$te endi$e ettiğin $eyi ertelemektense, onunla " iyi yada kötü " bir $ekilde yüzle$mek daha iyi değilmidir sence de ?

Damlo said...

bahsettiğin şey bu yaz kapımı çalıyor işte benim. buruk bi haldeyim

Tugc said...

Bugra ve Eleştirel Günlük: Buğra, dediğini anlamakta ben de güçlük çektim. Yani sanki "kapsül haline getir hayalini, arada bir iç geçirerek bakarsın" anlamındaymış gibi geldi. "Anı"laştırmak değil de, "Denemek" demek istedin sanıyorum.

Egreltiotu: Ben mezun olup düştüm bile o durumun içine. Önce bilgilenirsem haber vereceğim.

Bugra said...

Gerçekle$tirerek önündeki Hayal kelimesini kaldırmayı vurgulamak istemi$tim.

Denemek, uygun olabilir evet. Deneyeceksin, yapmadım demektense yapıp iyi yada kötü sonuçlarına katlanmak daha iyi olacaktır sanıyorum.

$imdi okudum tekrar, bi ba$kası yazsa bende anlamazdım.. :)

Related Posts with Thumbnails

Arşiv