Tek isyan: Sigara!

Monday, January 4, 2010 | |


Zam haberinin ağırlığını üzerimizden atamadığımız yetmezmiş gibi, bir de zam stresi yaşatıyorlar. Hayati ve günlük ihtiyaçlarımıza gelen, artık elden çok daha fazlası olarak, hayat yakan zamlar bir yana, yılbaşından sonra geleceği muştulanan sigara zammı, bir de 'ha geldi, ha gelecek' tadında bir psikolojik baskı uyguluyor insana resmen.

Zam gelecek diye, bayilere 'zam'lı sigara satma telaşındaki üreticilerin, artık ekmek-sigara satışından ibaret haline gelen bayiliklerine sigara yollamaması bir yana; her şeyde sessizliği tercih edip fobik fobik yaşayan vatandaşın, 'konu sigaraysa, gerisi teferruattır!' diyerek, sigara yasağında olduğu gibi, damarlarındaki bi karşı çıkma, bi ayaklanma, bi isyankarlık kanının kabarması da ayrı bir 'şenlik.'

Hatta öyle bir durum söz konusu ki; sigaram olmadan asla şenliklerinin dışında, inatla sigara arayan tiryakiler, henüz zam talimatlı sigaraların dağıtılmamasından ötürü, bakkal bakkal cebine göre sigara arar hale geldi. Misal bizim bakkal tüm sigara fiyatlarını, buçuklar ve tam sayılar olarak yuvarlayıp zamlandırmış;alt köşedeki market talimat beklentisiyle zamsız -ama elinde çok az sayıda sigara kalmış-; başka bir bakkal sigaralarını saklamış 'zam'lı sat-a-bilmenin uğruna; İzmir'de bir tekel ürün satıcısı 1'er liralık zamlar kondurmuş...

'Ona da zam gelse de bitse' der olduk, en azından ayak parasından kurtulalım diye. Sanki üç kuruşluk 'gelir'imsilerle, 'geçimli'-'geçimsiz' hayatlar yaşama çabasının yorgunluğu yetmezmiş gibi, bir de bugün geldi, yok gelmedi, yarı zamsız alabilir miyiz acaba, hadi dua edelim, sağ ayakla girelim, ağıza kuvvet üfleyelim de zam gelmemiş olsun diyerek, tüm batıllıkları da biraraya toplayıverdik adeta.

Şahsen ben kararımı verdim, yarın pazardan tütün alacağım. En azından paket bitiyor mu diye gözümün yağını eriteceğime sayı sayı; azar azar tütün ekleyerek, kendime de bir uğraş yaratırım. Sizin başka çözümünüz varsa akilane, duymak isterim.

Share/Bookmark

5 comments:

Anonymous said...

NE KADAR ZAVALLI ACİZ VE BOŞ HATTA BOMBOŞ B İR İNSANSIN.

Tugc said...

'Zavallı', 'aciz', 'boş', 'bomboş' ithamlarında bulunacak kadar garip bir güven bocalaması yaşayan bir kimliği belirsizin, bari virgül kullanmayı bilerek, minimum 'doluluk seviyesi' sergilemesini beklerdim ben mesela. Zira, şu halde oldukça ironik olmuş.

L.E.N. said...

Nihat Doğan'ın bloglarda işi nedir ?

Tugc said...

Öyle aralarda geziniyormuş. Tarkan gibi çıktı ya meydan-e, onun devamında bi eylem :)

L.E.N. said...

Nihat Doğan ve müritlerinin en azından "eylemsiz" kalarak "madde"liğe terfi edebilecekleri kanısındayım. :)

Ref: Klasik Fizik (takriben ortaokul senelerinden itibaren)

Related Posts with Thumbnails

Arşiv