Infidel sperm!

Wednesday, March 17, 2010 | |


3 günlük suskunluğumun hiçbir faydasını görmediğimden, yeniden yazmaya karar verdim. Okumuşsunuzdur; geçtiğimiz günlerde anlamsız bir yasak, pardon, "yönetmelik değişikliği" geldi. Bu değişik-yasak, sperm bankasından sperm alınması durumunda, 3 yıla varan hapis cezası öngörüyor. Gerekçe olarak da "soyumuzu koruma" veriliyor. Başı sonu ve hatları pek de belirli olmayan bu yönetmelik değişikliğinin adına bakılırsa, sorun sperm bankaları; ancak, gerekçe "soyu korumak" olunca, Türkiye'de bir sperm bankası açıldığı takdirde, o zaman "en büyük sperm bizim sperm" ya da "yerli malı yurdun malı, herkes onu kullanmalı" kampanyaları eşliğinde, yönetmeliğe eklemeler-çıkarmalar yaparlar mı acaba diye de düşünmeden duramadım. (Ama böyle bir şey gerçekleşirse, kuruma başvuru aşamasındaki evrak bildirmede, sperm almak için muvafakkatname, il muhaberesi, ikametgah kağıdı, üzerimize kayıtlı su-elektrik faturası da isterler mi, merak etmiyorum değil hani.)

İtiraf etmeliyim ki, Milliyet'in haberine göre, 6 Mart'ta yürürlüğe giren ve Türk soyunu korumak için getirilmiş bu yasağı önce biraz ciddiye alıp, sinirlendim. "Devletin biz kadınların uteruslarında işi ne?" diye çıkıştım hatta. Ancak sonradan aklıma sırasıyla, sık sık tekrarlanan 3 çocuk temennileri, askerin biz kadınların bacak arasını da koruyor olduğu iddiaları; bu topraklarda gayrimüslimlere yapılan haksızları ufaktan anlatmaya çalışan edebiyat ve sinema işlerinde bile 'onlar'dan bir kadını 'fahişe'leştirme eğilimini, hiç olmadı yabancı -edilgen- gelin ve 'türk' damat karakterleştirmesini; mecliste hakaret amaçlı söylenmiş "cumhurbaşkanının annesi Ermeni'dir"e karşı, "hayır, cumhurbaşkanımız has be has Türk'tür" 'savunması' yapılmış olduğunu filan hatırladım birazcık. Küfürleri, "bizden değilsen, azıcık alttan alıp, yutacaksın"ları, bu kararın davalarda "kişiye hakaret" davalarında da halen daha veriliyor olduğunu ise, hafızamda o anlık bir kenara koydum; say say bitmeyecekti zira.

Durum bu olunca da iki seçenek kalıyordu.
1. Kızmaya devam edecektim.
2. Durumun absürtlüğü, anlamsızlığı, değişik-yasağın nasıl uygulanabileceği konusuna kafa yorup, kaçınılmaz sonla, dalga geçecektim.
İkincisini seçtim, çünkü 'gavur' sperm karşıtlığı o kadar anlamsız ki; kızmak bile yok yere enerji harcamak gibi geliyor. Karşı çıkmak için de, " e bu çok anlamsız ama" demek bile yeterli hatta, çok büyük ideolojik travmalara gerek yok. O sebeple, önce aklımdaki sorularımı yazayım; sonra da bu konu hakkında halka inebilecek 'procelerimi' açıklamak istiyorum.

Bu sperm olayı çok ikircikli bir durum. Öyle uzaktan yeni doğmuş bir çocuğa ya da hamile kadına ilk bakışta "bu kesin bankadan alınmış" veyahut "bu belli, ilişkiden" demek mümkün olmasa gerek, bu bir. Ha öyle efsanevi bir yeteneğiniz vardır, o sizin başarınız, ama o işler öyle yürümüyor benim bildiğim kadarıyla. "Banka hiç de etik değil, çocuğa nasıl açıklayacaksaaeen, hıh!" diyen ve yasağı mantıklı bulan bir kesim de var. Onlara "leylek leylek gayet mantıklı, haklısınız" demek istiyorum yoğun bir arzuyla; bu da iki. Üçüncül olarak bankalardaki spermlerin anonimliği var ki; bana sorarsanız, dava açılacağı sırada tadından yenmeyecek bir unsur kendisi. Sahipsiz spermcikler, öksüz ve yetim halde mahkeme köşelerinde taraf oluşturacaklar, hamileri "sperm bankası yetkilileri" ile.

Son iki soru ise birinci maddenin alt bentleri de sayılabilirler. Türkiye dışında tek gecelik hatırlanmayan bir ilişki ile "Türkiye dışından bir ülkeye mensup" biriyle, evlilik kararı olmadan varolan bir ilişki içinde meydana gelen hamilelikleri ne yapmayı planlıyorlar? Denetlemeler nasıl yapılacak? Ceza neye göre verilecek? Mahkemede indirim yapılacak mı? Para cezasına çevirilebilecek mi? Mahkemelerin hangi birimi bu davalara bakacak? Aile mahkemeleri mi? Peki ya aile mahkemeleri "bunlar daha aile olamamış ki" diyerek çıkışırlarsa ne olacak? Çok soru var valla; Dr. Oetker reklamlarıyla yarışabilirim.

Ama bu soruları çözmeden de, hükümete bu yasayı halka indirebilecek, onların anlayışını kolaylaştıracak "proce"lerim var. Çok zengin oldumuz için, iki kuruş parayla telefon değiştiren bir halkız biz, doğru mu?
Evet.
Şimdinin modası nedir?
(Tamam şimdi buldum!) iPhone, iPhone, iPhone!
Bu iPhone (yazının bu noktasından sonra kendisinden iPhod olarak bahsedeceğim) uygulamaları pek mühim. Yazılımcılar için de, ideolojik yayılmalar için de bir fırsat olduğu su götürmez bir gerçek. (iQuran, iBible uygulamalarını kim inkar edebilir?) İşte ben de düşündüm, taşındım ve bu sperm savaşını da bir iPhod uygulaması haline getirmenin çok işe yarayacağına karar verdim. Adını da hazırladık arkadaşlarla. "Infidel Sperm!"

Slogan olarak, Pokemondan etkilenip, "gotta catch'em all", "seni seçtim Infidel" gibi mottolar geliştirdiğimiz gibi, bağlarına saygılı alaturka sloganlar da var oyunun içinde seviye atladıkça ortaya çıkabilecek. "Benim olacaksın Infidel", "Ya yargınınsın, ya toprağın", "Mahkemelerde sürüneceksin köpek!" bunlardan sadece bazıları.

Oyunun uygulamasını ise şimdilik 2 seviye olarak düşündüm. İlk seviyeyi atlamak için, yanyana gezen 5 kadın ikonundan, "sperm bankası kökenli" olduğunu düşündüğünüzü seçiyorsunuz. Şayet doğruysa, dava etmek sizi bir üst seviyeye atlatacaktır. İkinci seviyede ise, sperm imha ekiplerine katılarak, "Infıdel sperm!" i yok etmeye çalışıyorsunuz. Bu kadar basit.

Yok mudur bu projemi hayata geçirip, uygulama yazacak bir babayiğit? Çok satacağına, en başta bakanlıkların farmville'i olacağına inanıyorum.

Hem de tüm kalbimle!

Share/Bookmark

2 comments:

LLuvia said...

Bildiğim kadarıyla ceza kanun girdikten sonra sperm bankasıyla çocuk doğurmaya çalışanlarda olucak. Ama dediğin gibi tespiti zor. böyle kanunların sadece halkı ürkütmesi için çıkarıldığını düşünüyorum. Yani temelsiz "bak şu da çok ayıp bunu da yasaklayalım takibini yapamayız ama olsun korku iyidir" denerek ortaya sunulmuş saçmalıklar. İlk duyduğumda ilk kahkaha attım sonra bir suratım düştü sonra bir kahkaha daha. Soyumuz türklüğümüz çok önemli bence melez çocukları da yasaklasınlar yani hukuken yasak olsun türk harici biriyle evlenmek falan. Neyse bak yine yanlış yaptım sinirlendim :P
İnfidel sperm procenizi destekliyorum, başarılar dilerim :p gavvur spermlere ölüm!

peripatetic said...

Ben sperm bankası yasağını, tamamen devletin yetki alanı dışındaki bir alanı düzenlemeye kalkması olarak görüyorum. İyi, kötü, doğru, yanlış bu tartışmada ilgisiz. Önemli olan devletin yasak getiremeyeceği bir konuda yasak getiriyor olması. Hani küçülen devlet diyorduk? İnsanlar sloganlarla konuştukları için bir yasağa karşı çıkarken bir başak yasağı desteklediklerini fark edemiyorlar. İyi, kötü, doğru, yanlış... Bir kadın kendi vücudunu ilgilendiren kararları bir tek kendi alır. Bu kadar!

Related Posts with Thumbnails

Arşiv