i.met.a.cat.one.day.and.it.was.great

Saturday, July 3, 2010 | |


Zaman zaman insan aynı anda hem çok şey düşündüğünü, hem de hiçbir şey düşünmez halde dolaşabiliyor. Garip ve bir o kadar da ani bir huzur hissi. Aniden içe kaçan oksijen gibi bir hayli; önce öksürtüyor, ardından nefes alabilmeye başladığını hissediyorsun. Huzursuz olmak için binlerce şey varken -ve elbette hala huzursuz ve de en azından bir miktar mutsuzluğu içimizde barındırmamız gerektiğini düşünüyorum- huzurlu olmak için birkaç sebep bulabilmek de ne güzelmiş. Bulamayanlardandım çünkü.

Daha önce bir kez yazmıştım, "ideal şartlar" denilen kavram çok flu bir durum; zira eğer ideal şartlar uğraşı olmasa belki hayat o kadar öpücük, o kadar sarılış, o kadar hayal bile etmeyecek. Öyle çok yılmışım ki, artık yılmaktan bile ne kadar yılmış olduğumu derinden hissediyordum. Sonra bir şey oldu: Pıt sesi duydum. Bir anda tersine dönüvermiş gibi hissediyorum mesela şu an. Buraya yeşilçam görüntüsü de yaraşır şimdi: Kazayla felce uğrayan ablanın, aynı kazanın tekrar başına gelmesiyle felci atlatıp yürümeye başlaması. Hatta şöyle de anlatabilirim bir rephrase kraliçesi olarak; mobilizasyon halinden o kadar uyuşmuşum ki; "sizi kabul ediyoruz ancak 15 temmuz'a kadar vize işlemlerini de başlatabilmemiz için 11500euro yatırmanız gerekli" haberine bile hoplaya zıplaya sevindim. Ne biçim ms.anlamyükle ruh haline bürünmüş, minicik bir sese bile nasıl da ihtiyacım varmış; burs tarihini kaçırdığım için gidemeyeceğime zerre üzülmedim ve içimden bağıra çağıra "murphy artık bir süre de amuda kalkacak" deyiverdim. Murphyyi artık gerekirse cebren tepestaklak tutmaya uğraşıyoruz.

Öte yandan, dünya hala b.k içinde debeleniyor. Ama en azından bunun için, dünyayı dayanılmaz hala getirilenler için "önümüze gelene bir tekme" diyebilme aşamasına geçebildim. Sanılmasın ki murphynin amuda kalktığına inandığım için "ay çiçekler böcekler" ruh haline büründüm; uyuşmaya niyetim yok kendimi iyi hissettim diye. Alabildiğince açık tutmak istiyorum gözlerimi. Zaman yetmiyor. Ama bu kez zamanla işimiz yok.

Murphy; bence başın dertte dostum.
Olmazsa zaten çok fena yapacağım.

Ha bir de üzerinde "Mut Otel" yazan bir tabela gördüm.
Mut.

Share/Bookmark

1 comments:

demet said...

iyi de murphy hala iş başında bence:) sadece part-time a geçmiş. ama gerekirse kovarız gider:)

Related Posts with Thumbnails

Arşiv