2 kere PO

Friday, September 26, 2008 | |

Aşırı derecede sinirime dokunan bir kelime: Popo.
Öyle böyle değil, sinir oluyorum.
Po-po nedir yani?
K.ç, g.t dediğinde kaliten düşüyor da, po-po deyince mi yükseliyor?
Gereksiz nezaket ikilemesi bir kelimeymiş gibi geliyor. Sanki 2kerePo deyince, herkesin aklından k.ç geçmiyor mu? Niye kasıyoruz anlamıyorum ki.
Protesto ediyorum bundan sonra.
Bu da nereden aklıma geldi bilmiyorum ama bu gece bu tip şeyleri içimde tutmadan yazmak istiyorum ki, ileride bir gün, "ulan ne mal şeylere sinir olmuşum zamanında" diyebileyim.
İleride doğması muhtemel çocuğumun babası da böylelikle bu yazıları göstererek, "senin annen ara ara mal mal şeyler düşünebilen bir kadındı, yavrum" diyebilsin. Önemli bir şey, gülerler hem.
Evet.
2 kere po demek, anlamsız olduğu kararıyla yasaklanmıştır. Çünkü gerçekten anlamsızdır.
Hoşça ve esenlikle kalın.
Adios.
Ciao.
Share/Bookmark

8 comments:

L.E.N. said...

Böyle bazı anlarda insanın olmadık şeylere sinir olası, "kahrolası kabullenilmiş değerleaaarh !" diyerek televizyonun üstündeki dantele sarası falan geliyor. "Mal"lık müşterek anlayacağınız.

Örneklerle antitez geliştirelim [AÖF=1]:

- ya öyle diyince üstüme alındım hemen :/

- yoo hayır seni kastetmemiştim. sizin poponuz gayet güzel hanfendi.

- ^^

[Birtakım_değerlere_sinirlenmiş_yazar]

- ya öyle diyince üstüme alındım hemen :/

- ya naalakası var kızım, g.tün gayet güzel senin..hıdıdıdıdıdıdıdı

- n-noluyor sen titriyor musun ?

- ağağağağğğağ

[/Birtakım_değerlere_sinirlenmiş_yazar]

Görüldüğü üzere uğaşılması beyhude olan intiba jitleleriyle halihazırda çevrelenmiş durumdayız -ki haksız da bulmuyorum. Diğerlerini/kendini önemsemek gibi bir endişe/erdemle donatılmış yaratıklar olarak neskafenin midede bıraktığı rezil hissiyatla uğraşalım diyorum ben.

Bir "mal"lık ancak bu kadar uzatılır.

Anonymous said...

popo: açıkça göt demektir. ha bu noktada "g.t" nedir, "k.ç" nedir, bu ne lahana turşusudur sorulabilir. "g.t" denince aklımızdan göt geçmiyor mu?

lavabo: açıkça tuvalet demektir. başlarda tuvalet dememek için icat edilen bu şey, giderek tuvalet yazısının yerine bile yazılmaya başlandı. Böyle lavabonun üzerinde lavabo yazıyor kafelerde falan.

Hayattan korkuyor bu popo, lavabo falan diyenler. Kendilerinden korkuyorlar. Beden olmaktan korkuyorlar vs.

Bunlara has bir sözlük yapmak lazım yoksa bir süre sonra yaşayamaz hale gelecekler.

Tugc said...

Evet süper bir tespit. Hayattan korkuyorlar.
Popo ve lavaboya karşı sözlü savaş başlatıyorum.
Saygılar.

L.E.N. said...

Geçenlerde üzerinize afiyet bir bevliyeciye görünmek zorunda kaldım.

İsmimi çağırdılar, hayattan korkmadığm için göğsümü gere gere ve koşarak poliklinikten içeri girdim.

"Fatih bey hangi oda?" diye sorduğum memure hayattan bezmiş bir biçimde sol tarafı gösterince o yöne yöneldim. Hayattan korkmak gibi bir endişem olmadığından ötürü "o nasıl oturuş, ..nız m...nız gözüküyor" diye söylenmekten kendimi alamadım.

Fatih bey, sarı seyrek saçları mavi gözleriyle alışılagelmiş bir Slav/Cermen kompozisyonu ortaya koyan bir isimdi. "Göçmen misin y....m" diye sormuştum ki ten renginin kahverengi olduğu farkettim. O da zaten önünde o an imzalamakla meşgul olduğu bir iki kağıttan kafasını bile kaldırmadan gözlük üstü saniyelik bakışlarla "kafan mı güzel" demeye getirdi.

Doğruldu ve "sorununuz nedir" dedi. Pek korkmam ben hayattan, söylemişimdir. "S...mden aşşaa t....klarıma dek bir sızı oluyor, özellikle s...şin 4.-5. postasından sonra doktor bey" dedim.

***

Serum direğini s...min üzerinde hissettim.

***

Hayattan korkmayan bir bevliyeci bulursanız profilimden ulaşın.

Anonymous said...

İkilemelerin tamamı aslında orijinalleri olan ama çocuklar için uyarlanmışlardır. Yani bir çocuğa verilebilecek cevapları minimum terbiyeli düzeye indirgemek içindir. Şimdi çocuğun sana soruyor salak bir biçimde "Anne ya da baba bu ne?" diye. Sen tabii direkt olarak "Bak kızım bunun adı göt" diyemiyorsun. Ne diyorsun haliyle "Canım kızım ona popo deniyor ya da ona pipi deniyor" diyorsun. Dikkat edileceği üzere direkt olarak pipi'nin açılımını ben de yapamadım. Yani tamam Popo'nun adı Göt de, Pipi'nin açılımını söyleyemiyorum. Yani bazı durumlarda büyükler için de geçerlidir. Ben birkaç örnek veriyorum bu gibi kelimeler için. Aklıma gelmeyenleri, aklına gelenler eklesin bari..

Örnek: Kaka, pipi, popo, meme, mama, kuku..

Bir de baba, papa, nene (çeşitli bölgelerde söylenir) örnekler var ama ben sadece tehlike arz edecek kelimeleri örnek verdim.

koala

Tugc said...

Pipi-pee pee'den geliyor aslında. Yabancı dillerden dilimize girmiş bir kelime, stratejik önemi var bence :) Çiş-çiş. Ama tabi kızlara denmiyor. Ya zaten bence çocuk mal mal "anne bunun adı ne?" demez yaa, demesin yani. Öyle soru sorarsa, "göt o tamam mı" diye sert bir çıkış yapabilirim gibi geliyor. Sert çıkışa bakın: göt. Neyse. Ya da başka kelime uydururuz çocuğa, oh mis.

Kafamı karıştıran, neden baba, dede'den kaka, meme, pipiye kadar filan kolaylık var da, "anne" yi zor yapmışlar. Masus önce "anne" demesin diye mi? Cinsel ayrımcılık işte :P
Zaten ben önce "anne" demişim.

Po-po sorun oldu yalnız. Amma derin bir konuymuş, vay! :)

Sonra halk göt göbek yazısı istiyor deyince kızıyorlar. Buyrun işte, popodan nerelere geldik. Ne zamandır bu kadar yorum olmuyordu :) Saygılar ve imza filan. Ruh sağlığımdan bugün hayli şüpheliyim.

in my hat said...

bence sen manyaksın:D

Tugc said...

Demdem'im, ben de şüpheleniyorum ondan. Baya güçlü sinyaller var bu konuda :)

Related Posts with Thumbnails

Arşiv