2 cümlede hayat özeti

Thursday, November 6, 2008 | |

Bu aralar okulda çalıştığım yerlerde insan hayatları üzerinde beni düşündüren konuşmalar gerçekleşiyor. Bazen konuşulan ben oluyorum, bazen sadece duyuyorum başka iki kişinin konuştuklarında cafe'den kahve alırken mesela.

Geçen sene aldığım derslerden birinde sınıftakilerin ortalama yaşından 5-6 yaş büyük, 2 tane evli kişi vardı. Biri bu sene başka dersimde var yine, Polonyalı bir kız. Diğeri ise Amerikalı, Kenya'ya filan gitmiş bir çocuktu. Projelerden birinde aynı grupta olduğumuz için biliyordum. Sabahları derse geliyor, sanırım dersleri bitince de işe gidiyordu. En yoğun ama en düzenli hayatı olan gibi duruyordu, özellikle o sıralarki ruh halimi göz önüne alırsam. Bugün ofiste oturuyordum ve önce selam verdi, sonra bir şey sordu. Ardından da oldukça kısa aşağıdaki konuşma geçti. Beni düşündüren tam olarak neresi oldu bilmiyorum ama zaman garip bir olgu. Hem hiçbir şeyi değiştireceğine inanılmayacak kadar hızlı geçtiğini düşünüyorum, öte yandan çok kısa sürede bile olabilecekleri, değişiklikleri düşününce, bir garip geliyor...
Ve o kısa zamanda aniden olanlar, sadece bir şey sormak için başlatılmış, kısa konuşmanın içine dahil olup, 2 cümlede anlatılabiliyor.
-Hey Parilda. How are you?...
-Fine, what about you?
-Ok, I guess. How is your last semester going?
-Stressful a little but fine. How is it going with you?
-I don't know. I am gonna be doing another semester after the next one. This year is a lot different then last year.
(Parmaklarını gösterir)
My wife left me..
-...
-So , i just keep going to school and am living now with a bunch of people behind ukrop's.
-I am sorry. I dont really know what to say. But maybe it is better in the long term. Overall, life is full of ups and downs. Just for some people the size of the Ups and Downs change drastically. We have to keep going..
-You are right, I guess...
-Hope things settle down.
-Thanks.. G-30, right?
-Yes. That is where her office is.
-Thanks.. See you..
-Bye...

Share/Bookmark

1 comments:

Anonymous said...

"A long road starts with a first step" Konfiçyüs

Related Posts with Thumbnails

Arşiv