Bilinçaltından sayfaya düşenler

Friday, March 27, 2009 | |


Garip şeyler hep olmuştur, hep görmüşüzdür ve iyi ki "6.his" denilen bir kavramı vardır insanlığın, olmasaydı bu durumlarda ne yapardık? Haftasonu bilgisayarımdaki Sezen Aksu listesinden piyangoladığım ve daha önceden nedense -neden?- hiç duymadığımı düşündüğüm 'Kış Masalı' şarkısını açmıştım yine. Şarkının dilime dolanmış nakaratının özellikle ilk mısrasını bir haftadır içimden, mümkün olduğu vakitlerde de dışımdan, söyleyip durduğumdan, -Yabanım, sevgilim, esmerim, sebebim/ Bir gün bir kış masalında sevip, yitirdiğim / Şimdi artık korkudan şarkılar mırıldanan/ Öpüşünde yaralı bir kız çocuğuyum ben- bu şarkıyı yine açmamda bir sorun yok tahmin edilebileceği gibi. Dizisever kimliğimden, şarkıtakıntılı-kitapokur kimliğime geçişte de bu şarkıyı açmıştım ki, içimden garip bir his -ki bu hissin tüm sorumlusu elimdeki Masumiyet Müzesi isimli kitapta geçen "Orhan" kelimesidir- Orhan Gencebay'ın 'Dertler Benim Olsun' şarkısını açmamı tutturdu ve şarkıya eşlik ederek, kitabı okuyordum... ki.... Bir an "gözlüğüm nerede?" diye geçirdim içimden çünkü söylediğim şarkının sözleri sanırım -bilinçaltımdan olsa gerek- kitabın bir sayfasına düşüvermişti. -Bir zamanlar benim sevgilimdin/ Yanımdayken bile hasretimdin/ Şimdi başka bir aşk buldun/ Mutluluk senin olsun/ Dertler benim, çile benim/ Hayat senin, senin olsun.- Tek başıma, bir sürü sandalyeli, bir sürü bilgisayarlı bu odada,

gülüverdim...


Share/Bookmark

4 comments:

Anonymous said...

ON ÜÇÜNCÜ SAAT

İki saattir aralıksız kabak çekirdeği yiyorum. Ve bir de yıldıran dejavu: "abi bu çekirdeğe elini sürünce bırakamıyorsun."

91 said...

nasıl değişik, nasıl ilginç birisin sen yahu :) bildiğim şeyleri okuyorum sanki.

Tugc said...

Bildiğimiz şeyleri okumak iyi bir şey mi, yoksa feci sıkıcı bir şey mi bilemedim.

91 said...

en sevdiğim kitapları tekrar tekrar okurum ben, bilirim ne olduğunu ama her okuduğumda ayrı bir düşünce ayrı bir tad yakalarım. onun gibi birşey. "iyi" tanımlamaya yetmez yani. :)

Related Posts with Thumbnails

Arşiv