Keep your fingers crossed that He says "Cleveland"

Friday, March 6, 2009 | |


"Cleveland" öyle NBA izleyicisi olmayan herhangi bir ülke mensubu insanının aklına hemencecik gelebilecek bir eyalet de değil ki. Bundan sonra hepimiz Cleveland'a yardım yollayacağız. "Mal"iye bakanımızı kurtardı. 
Ha tabii ki kurtarsın, olay o değil. İnsan hayatı sonuçta da, niye böyle dramatik ve ruhani yollarla anlatmaya çalışıyoruz? -Yazar (!)  burda 1. çoğul olarak kibar görünmeye filan çalışmıyor. Aslında niye 1. çoğul konuştuğu hakkında bir gram fikri yok.- Satırbaşı yaz evladım. 
Dünyanın en iyi kalp hastanelerinden birisi Cleveland'daymış. -Cleveland Clinic, Kalp ve Damar Hastalıkları konusunda, "America's Number 1 Heart Center" olarak geçiyor. -Önce bu bilgiyi verelim.
İkinci olarak; "Kalbinde problem olduğunu öğrenince çok telaşlandık. En iyi kalp cerrahlarını ve hastanelerini araştırıp, Cleveland olduğunu duyduk ve ameliyatın orada olmasına karar verdik." Şu cümleyi söylemekte ne gibi bir sakınca olabilir? Sadaka kuşağı olarak yetiştirdiğiniz nesiller zaten geliyor arkanızdan, Robin Hood görünümüne bürünmeye çalışıp, garip makyanıjınızı tüm kıyafetlerinize bulaştıra bulaştıra sürdüğünüzü, yolsuzlukları da görüp duyuyoruz. Onlara bir şey demek için ayaklanmayan millet olarak, -hadi bu grubun içinde olmayı kabul etmeyenler için, bir üstte yazdıklarımı sindirebilmiş bir millet olarak diyeyim- bir sağlık problemine ödenmiş dolarları, amerikan hastanelerinin çetelesini mi tutup, ayıplayacağız? Hatta yakalarına "yolsuzluktur bu" diye yapışacağız?
Milletin bünyesi yalana alıştı, doğru bozar, tam gaz ruhani uydurmalarla, üfürüklere devam diye mi düşünüyorlar anlayamıyorum ki. 
Giren çıkan farketmiyor zaten bu ülkeye, "aman salla dertleri, unut kederleri" diye diye sallanıp yuvarlanıyoruz işte. 
"Bakan'a şunu dedim, rabbım geldi, buyur dedi, adres verdi, cleveland bizim yavru vatan zaten, oh oh" demek çok komik değil mi yani?
Vicdanının tavan yaptığını söyleyen bir ülkedeniz biz, neleri hazmedip, olmadı inkar edip öğütü-öğütüveriyoruz. Bu gerçeği de rahatça kaldırırdık, hiç şüpheleri olmasın.
Şahsen ben, sağlık problemlerine giden parayı, kim olursa olsun umursamam. Yok "ben halka mal-oldum"muş, yok "rabba gittik önce, ordan cleveland-can'a"ymış, "Lebron sağ olsun, 2 kez aradı"ymış... Komik oluyorsunuz. Ekonomik krizi ve diğer çökertilmiş devlet kavramları, hakları, özgürlükleri mi unutturmaya çalışıyorsunuz mizah yaparak anlayamıyorum da, beceriyorsunuz da. "Bu ne be? Şaka mı bu, gerçekten mi demiş?", "Ee rabba gittilerse önce ölmüş demek olmaz mı bu yani, he heyt, isa'nın yeniden dirilişi bir de bunu görsün" diye yemek masası muhabbetlerine konuk oluyorsunuz. 
Belki de seçim stresindendir, bilemiyorum.
Cleveland İhtiyar Heyeti ve Muhtar'ı müzakerelere tamam demiş. 
Yaşasın.

Ayrıca kendisinin oğlunu kutluyorum, van minüt tshirtleri uygulamasından dolayı, ancak fikri ex tuğçebaran, yeni mutlutönbekici'den mi çalmış, meraklar içindeyim. 
Son olarak, bir kadın kocasına niye "bakan" der yahu?Biri beni aydınlatsın lütfen.

Share/Bookmark

2 comments:

ycurl said...

Konferans nedeniyle Turk gazetesi okumuyordum. Dun gozume ilisti rabbim Cleveland dedi deyince bu ne demek ya oldum. Milleti salak yerine koymak boyle bir sey sanirim. Cleveland Clinic'e daha once de bir suru unlu geldi.Bir suru de Turk doktoru var kalp uzerine calisan.

Eleştirel Günlük said...

Bu yarrabi fakir fukaraya ne diyor peki sahi?

Related Posts with Thumbnails

Arşiv