Cok konusuyorsun demeyin.

Friday, April 3, 2009 | |


Sunlar kisa kisa aklima gelmisti. Konu basligi olarak yazayim dedim, belki sonra 'elabore' -eski turkcede uzun uzun aciklamak, konuya bayilmak, bir olmak filan demek bence- ederim, aklimda tutmaya calisinca cok basarisiz oluyorum.


  • Bazen yorum ya da yorumlara cevap yazarken cok kivrak kelimeler yakaliyorum ve cumlelerim pek hosuma gidiyor ve yorumla harciyorum diye kiskaniyorum cok feci. Halk arasinda "ah ulan su kiz benim olsun, 5milyar borcum olsun" durumunun bir turu kendisi.

  • Dun Inci Turkay'in -Betus haliyle kendinden sogutmus olsa da, zamaninda ufak ve asiri sevimli bir kiz cocugu (analar babalar sizde nasil vicdan var sarkisini yapan ve yazan adami bu yuzden affetmiyorum, her "kiz cocugu" deyisimde tamamen konudan kopuyorum bu sarki nedeniyle), belki kizidir bilmiyorum, ile cikti Digiturk reklamlarinda Betuslugunu affetirdi- iste bu bebekli reklamini bulup izledim tekrar. Ben o minik kizi yerim. Bu derin bilgi isiginda da farkettim ki, benim ilerde bir gun cocugum olursa, oyle bicir bicir bir sey olmasini istiyorum ve 'minik bir kocakari' sendromlu olmasin. Oyle olmazsa sevmezmisim gibi geldi birden.

  • Kardesimle konustum, minik soveniyle ilgili yazdigim yaziyi okumus ve "soven" kelimesini arastirmis, yaziyi da cok sevmis, zaman zaman gulup zaman zaman dusunmus. Bu blog cok informatif bir hal aldi, arastirmaya filan itiyorum.

  • "Takintili" olmanin soyle bir negatif yani var ki; her konuya ve duruma uygun sekil aliyor. Donemsel olarak favori kelimem ya da favori harfim oluyor mesela. Bu aralar nedense "H" harfi pek hosuma gidiyor, gorunce kipir kipir oluyorum. Sonra ey sevgili sabirli hala devam etmeyi basarabilmis, sadik okuyucu, farketmissindir bu aralar "hatta" ve "hah" ne kadar cok kullandigimi. Tamamen buyuk ve kucuk "H-h" sevgisinden kaynaklaniyor. Bir ara "primitif" kelimesine takilmistim ve uysun uymasin cumleye, bol keseden salliyordum. Odev yaparken de, kendi uydurdugum aksanimla "wunderbar, sehr schon" diyorum ayrica.

  • Marzipan benim canim benim canim benim, deli oluyorum sana.

Simdilik bu kadar, dagilabilirsiniz.


Share/Bookmark

3 comments:

Dilcun D. said...

Evet! Benim de oluyor böyle dönem dönem taktığım harfler, kelimeler... Şu sıralar "S" mesela. Ama tıslaya tıslaya değil, net "s"ler. Kelimemse "septik." Ben de bu aralar az biraz öyleyim sanırım.

S said...

en guzeliyse, anormal olanin bir tek kendimiz oldugunu zannederken, bizimle ayni takintilara sahip insanlar gorup sevinmek.

interdisipliner. son donem favori takintim.

Tugc said...

DoDo: Tıslayarak olan "s" çok sinirimi bozuyor. Hele de anneler çocukları adına konuşup "z"leri tıslamalı "s" gıbı söyledikleri zaman. Örn: Yemeğimissi yedik.
Kıl oluyorum.

Fakeangel: Hem farklı olmak isteyip, hem de anormallikten sakınma içgüdüsü galiba:) En komik hali annesi babası boşanmış çocuklar grubu. Bir keresinde boş bulunup , "aaa senin de mi?" deyip, "çak" yapmıştık:)

Related Posts with Thumbnails

Arşiv