Gerçekten son "şaka"sı olmuş

Monday, April 20, 2009 | |


Sevgili okuyucu,
Sen akıllısındır, bilirim; haberleri de büyük ihtimal okumuşsundur ama belki "aman her gün biri ölüyor zaten" diyerek, 3. sayfa haberlerine bakmadan geçmeye başlamış ya da "pazarımı mahvetmeyeyim" düşüncesiyle moralini bozmamak için atlamış olabilirsin.
Ama sen de ben de aramızda gizli kalması gereken şu bilgiyi biliyoruz ki; "Burası Türkiye." Zannettiğinin aksine de devamında "yok öyle!" gelmiyor. Kısacası her şey olabilir.
İlkokulda olduğum ve kendimi Milli Eğitim Bakanlığı'nın kollarında ilk bulduğum günlerden 1 sene kadar sonra, Türkçe kitabında "yalancı çoban" temalı bir masal okutmuşlardı. Ana konusu çok yalan söylerseniz, bir daha kimse size inanmaz olan bu masal kadar milletimize uyan başka bir masal yoktur, bana sorarsanız. Ha, sormazsanız; onu da anlarım, ama öyle.
Üstteki resme bir daha dikkatli bak mesela şimdi, kendisi 3. sayfa haberinden alıntıdır. Adana'da 16 yaşında bir çocuğun, ahalinin "kurtarın" çığlıklarını şaka sanması ve bu sebeple müdahele etmemesinden ötürü, boğulmasının resmidir.
Düşünün, ölmek üzeresiniz; "şaka" sanıyor etraftakiler ve ellerinde çekirdekleriyle, "hayriye gel gel bak çocuk çok komik" diyerek ölüş anınıza tanıklık ediyorlar.
Ölür müsün, öldürür müsün?
Çok sık yazarım, "şaşırma" duyumuzu almış bizim gelip geçen hükümetler, yöneticiler vb diye. Almak değil, kanırtmışlar neredeyse halktan ki, "şaka" sanıp, günlük vaziyette, ölümü çekirdek çitleyerek izlemeye başlamışız.

Buyrun haber tık, resmin üzerini tıklayınca da geliyor zaten.

Share/Bookmark

2 comments:

DheLi said...

öncelikle gerçekten üzücü bi haberdi heleki ilk okudugumda gercekten şakadan ibaretmiş gibi geldi.. toplumumuz giderek wurdum duymaz bir hal e surukleniyor resmen.. şaka bile olsa bi can ı yoqsaymaktan farkı yoq.. nasıl bu riske girebilirki insan nasıl düsünmez ya ciddiyse die.. Güleriz ağlanacak halimize..

Son olarak belki düzeltmek istersin blog un altındaki Tık calısmıyor..

Ksenon said...

ne acı..

Related Posts with Thumbnails

Arşiv