"Gollum gibi olmak" ya da olmamak

Sunday, May 3, 2009 | |


Bu yazı pazar da yazılmazsa, başka güne yakışmaz. Pazar günü eşittir düşünmemek. Magazin haberleri üzerine de kafa yoracak olsaydık, vay halimize dedikten sonra konuya geçiyorum. Kadınları anlamanın en birinci şartı; kadınların en az yüzde 93'ünün yarım kilo bile olsa "kilo vermek" takıntısı içinde olduklarını anlamaktan geçer. Ha bu kilo vermek olayı dillere pelesenk olmuştur, gerçekten uğraşır mı, yoksa sırf "ya kardeş zayıfsın" denilmesi için bir araç mıdır; orası biraz çetrefilli bir konu. Bu kadınların yüzde 93'ü o "yarım kilo bile"yi verdiklerinde dünyanın en güzeli olacaklarını, dış görünüş hakkında hiç bir sıkıntılarının kalmayacağını da iddia ederler. 30 kiloluk kadın bulsanız da, "29.25kg olduğumda müthiş olacağım" diye düşünebilir. (Düşünmeyenler yüzde 7lik kesim) Öyle ki, bundan seneler önce gazetelerde 27kg'ya düşen ve hasta olduğunu bilmesine rağmen, hala karşısındaki zayıf muhabire (ki o 55kg mi neydi) bakıp; onu şişman bulmadığını, ama kendisi o kiloda olduğunda delireceğinden bahsetmekle kalmayıp, 27kg haliyle hala rejimi bırakamıyordu. 

O yüzden ne zaman "kilo versem mi" düşüncelerine kapılsam, bu kadını düşünmekten kendimi alamıyorum. Bu minik-rejim-fetişisti kadından sonra da uzun süre aklımı bu kadar kurcalayan zayıflama hikayesi haberi okumamıştım. Ta ki, bir haftadır Hürriyet ve Milliyet'in anasayfalarından, "tıkla da tıkla" sayfalarına kadar uzanan zayıflamış, 22 yaşında çökmüş, zayıf-ama-memeleri-pörsümüş, kemik sayısı gün yüzü gibi ortada Lindsay Lohan fotoğraflarını görene dek. 

Boş zamanlarımda her gün 3dk filan ayırıp, "ulan güzelim kız nolmuş ya?", "yahu niye bu kadar kilo vermiş ki? bunun için mi?" ç.k ç.k'lamalarıyla geçen, 'kendime ibret olsun kilo vereyim diye tutturmayayım' teması kapsamında Lindsay Lohan'a bakıyorum. 
Ama dün Hürriyet bu haberi anasayfadan indirmediği gibi, bir de kendini aşan bir başlık koydu bu habere. "Lindsay Lohan Gollum gibi"

Fotogalerideki her enezeleşmiş L.L fotoğrafından sonra bir de "Gollum" fotoğrafı çıkıyor karşınıza. Diyelim L.L'in ıslak saçlı pozu var, bir sonraki Gollum da ıslak saçlı. L.L'ye mi acıyayım, Gollum'dan mı iğreneyim bilemiyorum. Öyle ki, "acaba L.L'ye UN sayfasındaki 20grain pirinç yardımından mı yapsa Hollywood" diye komik fikirler üretiyorum. Ve nedense asıl tasalanması gereken Hollywood dünyası medya sektöründe hiç de "she is like Gollum" şeklinde traji-komik bir yorum yer almıyor. 

Haberin mesajı "kilo vermeyin, gollum gibi olursunuz sonra" diye gıda satışını hareketlendirip, diyetisyenlerin koluna kuvvet mi; yoksa "sen yemezsen, gollum yer, zaten açlıktan kemikleri sayılıyor" mu?

Ayrıca, L.L kendi kilo vermiş ve yemek yememekten vücudunu mahvetmişken ; Gollum ne versen yemekle kalmayıp-L.L'yi önüne koysanız pişirip yiyebilir bence-, yemek çalmaktan çekinmiyor. (Frodo ve Sam'i birbirine düşürmek için, ekmekleri atmıştı uçurumdan aşağı yemek yerine bir keresinde ama olsun, o fesatlığından olsa gerek.) Bu sebeple, Gollum yese kilo alacak ama yiyecek bir şeyi yok, yüzük uğruna kendini harap etmiş. 

Ayrı kategoriler bunlar. O sebeple.... "hiç olmamış" diyor, "L.L git kilo al, sinir etme beni, Gollum hayranlığı filan, ben yemem, anoreksik olmuşsun, hala poz veriyorsun" çığlıklarıyla bu gereksiz pazar yazısına son veriyorum.

Share/Bookmark

4 comments:

Dilcun D. said...

öyle de bir resmini koymuşlar ki, gerçekten benziyor gollum'a :)

Tugc said...

Gollum olmuş ama gollum gibi yemek yeme aşkı olsaydı, dubaydı :P

91 said...

istesem de Gollum gibi olamam ama artık ertelediğim şu rejime başlasam fena olmayacak :D

denizero said...

__düşününce ben de de o hastalıktan vardı sanırım...hep 48-49 idim...ve daha hala şuram mı büyüdü, kıçım başım mı çıktı diye evham yapardım...şimdi ise 4 aylık hamileyim de ve doğal olaraktan deli gibi kilo alıyorum.... anca farkına vardım (bu halimi aynada görünce) "ben bayaaa bi zayıfmışım yahuuu" dedim...neyine sıkıntı yapiomuşum, taş gibi salınsaymışım etrafta dedim....inşallah allah cezamı vermez de o kiloma doğum yapıncada dönerim :)__

Related Posts with Thumbnails

Arşiv