Baskets and eggs...

Monday, February 15, 2010 | |


Suratınıza bürokrasi peçeteleri fırlatıp, evrak tabakları kıran kuruluşun, "Başvuru formu" zekası, bu kadar işte. Bu kadar-CIK.

"Ne kadar beklemem gerekli denkliğin çıkması için? ales'e başvurmam için lazım, sınav Mayıs, sınav başvurusu Nisan'da, biliyorsunuzdur" diye sordum; tüm bunlar için notere ve ingilizce bilmeyen yüksek öğretim kurulu anlasın diye yeminli tercümana ortalama ödemem 3 basamaklı liralardan bahsetmeden.

-3-4 ay alır ABD denklikleri, dedi.
Ve yine aklımdan geçen ve dilimin ucuna kadar uzanan, "Afedersiniz ama, 3-4 ay 5 kağıda bakmak için mi harcayacaksınız, her gün tek harf mesela?" düşüncemden de bahsetmedim. Olanca sakinliğimle ve bu işlerin "dostumun dostu, torunu, yeğeni"ni göz önünde bulundurarak, açık yüreklilikle "hızlandırmamız mümkün değil mi?"sorusunu yönelttim.

-I-ıh, hayır malesef, diyerek, telefonu kapadı.

Başvuru formunu indirdim o sinirle ve aslında çok iyi anladım. Gönderilen denklik işlemleri evraklarının her birinde olması zorunlu olan bu başvuru formlarına, kişi başına ortalama 3-4 ay bakmalarına rağmen, cep telefonu; CSM. Ci-eS-eM.

Cihanşümul Sistem Mobilatörü. (Bkz. Global: küresel, global, eski türkçe: cihanşümul)

Kapıyorum çenemi. 3-4 ay.

Share/Bookmark

4 comments:

ne yazdı ne yazamadı said...

Ben başvurduğumda açık açık torpil bulun yoksa çok zor demişlerdi. Nasıl yani? diye kalakalmıştım. Torpiliniz yoksa beş sene bile sürebilir demişlerdi diye hatırlıyorum. Ya artık daha dürüst bir sisteme geçtiler ya da bilemiyeceğim. Bence sen bir torpil bul. Ben çok utanarak bulmuştum. Hala da denklik lafını duyduğumda utanırım...

ne yazdı ne yazamadı said...

eklemeyi unuttum: evraklarım tamamlandıktan bir hafta sonra telefon açtığımda denkliğinizi alabilirsiniz demişlerdi...

Tugc said...

Sormaya başladım torpil; bu kadar yüzsüzlük olmaz ama. Sinirlerim harap oldu artık. Sadece bu olaydan değil; neye umutlansam, çöküyor ve kaldırmıyor artık bünyem bunu.

ne yazdı ne yazamadı said...

geri dönüşler, taşınma, farklı bir kültür, farklı sistemler (kendi doğduğun ülke bile olsa) kendinden yıpratıcı bir etkiye sahip. tecrübeyle sabittir. lütfen kendine çokkkkk dikkat et. geniş olmaya çalış. mesela ben eşyalarımı gümrükten geri alacağım zaman bin tane aksilik çıkmıştı, gümrükte bana yardım eden görevliye "benim şansıma" diye bir cümle kurdum. o da bana dedi ki "bu geri gelenlerin hepsi mi şanssız, herkes aynı cümleyi kuruyor" dedi. anladım ki herkes zorluklardan geçiyor ve kendini tek sanıyor. ahhhh...kolay gelsin inşallah.

Related Posts with Thumbnails

Arşiv