"Demokratları da biz seçeriz"

Saturday, December 18, 2010 | |


Az önce mail kutusuna düştü; gazetelere yansımaması büyük ihtimal. Burdan da ekleyelim. Biri "eşitlikçi" - "demokrat" mı demişti?

Kamuoyuna

17 Aralık 2010 tarihinde Maraş Katliamı’nın yıldönümünde yapılacak anmalara katılmak üzere Köln`den İstanbul`a giden AABK Genel Başkanı Sayın Turgut Öker gözaltına alındı. Bir hakaret davası bahane edilerek gözaltına alma maksatlıdır. Amaç, Maraş Katliamını protesto etmek isteyen insanlar üzerinde korku yaratmak ve ortamı gererek provokasyonlara açık güvensiz bir zemin hazırlamaktır.Sarıyer Savcılığınca 3 Kasım`da verilen tutuklama kararının zamanlaması manidardır. Bilindiği üzere 2005 tarihinde Dersim dönüşünde Sayın Turgut Öker yine İstanbul`da gözaltına alınmıştı.

Devlet, Sayın Turgut Öker üzerinden Alevileri, devrimci demokratları etnik ve inançsal azınlıkları sindirmek istemektedir. Buradan başbakan Erdoğana açık çağrıda bulunmak istiyoruz: Sayın Başbakan eğer demokratsanız ve yeni Maraşlar, Dersimler, Koçgiriler, Çorumlar, Sivaslar olmasın istiyorsanız, bu kanlı ve karanlık tarih ile yüzleşin ve bu karanlık sayfaların açığa çıkarılması için çabalayan insanlar üzerindeki baskılara son verin.

Biz Avrupa Dersim Dernekleri Federasyonu ve Avrupa Koçgirililer Birliği olarak, Sayın Turgut Öker`e yapılan bu muameleyi şiddet ile kınıyor ve derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Maraş`da işlenen insanlık suçunun açığa çıkmasını engellemek isteyenlere inat herkesi 19 Aralık Pazar günü Maraş`ta yapılacak olan protestoya katılmaya davet ediyoruz.

18 Aralık 2010
Avrupa Dersim Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı
Yaşar Kaya
Avrupa Kocgirililer Birliği Genel Başkanı
Ali Demir

Share/Bookmark

1 comments:

Anonymous said...

Keşke insan yazdıkları kadar "insan" olabilse...
(Umarım yayınlarsınız)

Related Posts with Thumbnails

Arşiv