Sidikli kontes halkı

Sunday, January 16, 2011 | |


Wikileaks'te açıklanan bilgilerle birlikte Devlet Başkanı Bin Ali'nin yolsuzluklarına uyanan Tunus halkı, ülkede yığınlar hâlinde büyüyen diplomalı işsizler ve yoksullar ve değişim isteyenler olarak hükümeti devirdiler.

Ve buna karşılık, yaşananları "üzücü", "talihsiz" olarak niteleyen Türk güruhu, "keşke bekleselerdi biraz daha, bu durum çok kötü" demiş:

"Tunus'ta 4 yıldır yaşadığını ve Tunus'u çok sevdiğini belirten Vahit Ergenç isimli iş adamı da ''Ülkede yolsuzluklar vardı. Halkın biraz daha sabırlı olması gerekiyordu. Devlet Başkanının gitmesi bir iş adamı olarak bizim için çok kötü oldu. Yağmalamalar var, halka da yazık. Türkleri çok seviyorlar ve iyi davranıyorlar. Olaylar için çok üzgünüz'' diye konuştu." (ntvmsnbc)

Türkler herkesi kendisi gibi sanıyor malum. "Sık dişini otur" topluluğu. Bu yüzden hiç umudum kalmıyor işte buraya dair.

Share/Bookmark

1 comments:

Aydan Atlayan Kedi said...

Haberleri izlerken Türk halkı tarafından yapılacak yorumları tahmin etmeye çalışıyordum. Çoğunun "yanlış yapmış Tunuslular" diyeceği geçti kafamdan. Dediğin gibi "sık dişini otur Allah Kerim" mantığı bu ülkede öyle sağlam yerleşmiş ki yolsuzluklara karşı çıkan, ayaklanan, haklarını savunan bir halka bakıp "ayıp ediyorsunuz Tunuslular" demeleri hiç de olasılık dışı değil.

Related Posts with Thumbnails

Arşiv