Fotoğraf mim

Saturday, September 1, 2007 | |

Ayça beni mimlemiş, konumuz bizi en etkileyen fotoğraf. Seçerken zorlandım ve anladım ki tek bir fotoğraf koyamayacağım ben, 3 tane çok sevdiğim fotoğraf var. Bu yaz Heybeli Ada'ya gitmiştim bir kez ve fotoğraf çekerken nasıl mutlu olduğum bana o gün fark ettirilmişti.
Hem fotoğraf hayatı kendi gözünden yansıtmak değil midir?
Bu sözü bir süredir yazmak istiyordum, zamanı gelmişti.
"Life is a series of images that change as they repeat themselves."
-Andy Warhol.
Ve işte geliyor.

Bu fotoğrafı Fotokritik sayfasını ilk öğrendiğim gün görmüştüm, hala daha da hiç bir fotoğraf Fotokritik'te bu kadar etkilemedi. Fotoğrafı çeken kişinin profili için
tıklayınız.
Hayat garip, geleceği gerçekten coşkuyla mı beklemeliyiz dedirtecek kadar vurucu bir fotoğraf.


Bu fotoğrafı çeken kişi deneysel fotoğrafçılık ile uğraşan bir İspanyol yanlış bilmiyorsam. Kendisi deviantartta favorilerimden. Diğer fotoğrafları ve profili için yine tıklayabilirsiniz.İlginç ve güzel fotoğrafları var, genellikle photoshop kullanıyor sanırım, ama yine de altlarındaki yazılar ve fotoğrafların hissettirdikleri değişik. Neden her fotoğrafın bir şey düşündürmesi gerektiğini ve buraya da anlattığımı bilmiyorum ama bu fotoğrafta benim aklıma iki şeyin inanılmaz bütünlüğü geliyor. İki duygu/düşünce bir diğerinden kaçmak için hissediliyor sanki. Birincisi erotizm, orgazm ya da zevkin doruk noktası, diğeri ise acı,korku,hüzün. Hissedilen zevkten suçluluk duyarak korkmak ve hüzünlenmek, ya da acı ve korkulara inat bir kaç saniyeliğine de olsa unutmayı seçmek...Tıpkı hayat gibi...


Ve son fotoğraf da deviantart'dan alındı ve Belarus'lu bir kişi tarafından çekilmiş. Diğer fotoğraflarında aynı duyguları veremese de bana, bu fotoğrafı süper. Profili burada.Fotoğrafın başlığı beni en çok etkileyendi aslında, "desperation". Bundan daha iyi anlatmak istesem ne yapardım diye düşündüm, henüz bulamadım.



Dikkat ettim de, genellikle hep etkileyici deyince hüzünlü bir fotoğraf seçiyoruz...Hani mutluluğun resmi yok da,ondan mıdır?

Ben de Elsa'yı, RaceDoctor'u ve Jelatin'i mimliyorum.

Share/Bookmark

1 comments:

Anonymous said...

DİLENCİ FOTOSUNUN NESİNDEN ETKİLENDİN. DUYGU SÖMÜRÜSÜNDEN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL AMA SENİN GİBİ CAHİL ÇOCUKLAR İÇİN ETKİLEYİCİ OLABİLİR.

Related Posts with Thumbnails

Arşiv