Kaplanlar

Tuesday, March 18, 2008 | |

Vay be.
Demokrasi kaplanı kesilmiş tüm politikacılar ve diğerleri.
Grup 1, Akp'ye açılan dava ile mendil halinde halay ortamına sokulmuş, "oo, bilmemne beyler de mi burdaymış?" te-ce demokrasisini elinde sallayanlar grubu...
Ne oldu yani? Çok mu üzüldünüz? Niye?
İt dalaşına benzer; "benim laikliğim senin laikliğini döver" kavganız sona erecek diye mi efkarlandınız?
Sürekli sömürülen şeylerden biri elden gidiyor diye mi bu vah vah, hayır yapamazsınız laşmalar..?
Hayır, sanki böyle ezelden beri demokrasiyi çok benimsemişiz gibi bu konuşmalar niye?
Pardon, mazlumu severdik biz.
Ama işimize gelen mazlumu.
Çifte standartlar demokrasisine hoş geldiniz.

Korkuyorum, yakında aralarından bir ikisi çıkıp;
"Anne yaaa, benim demokrasim seninkinden daha güzel dedi..."filan diyecek diye.
Şaşırmayacağım gerçi olursa da.

Başka parti kapatma davaları da oluyor bu ülkede, o zamanlar demokrasinizi evde mi unutuyorsunuz? "Pardon yargıcım, öğretmenim, elektrikler kesikti."

Grup 2, "yaşa var ol, yargıç"cılar...
Dün bir gazetede okudum, Başyargıcın sülalesinin topografyasını çıkarmışlar. Bilmemnesi refahçı, bilmemnesi nakşibend tarikatı üyesiymiş de; o nasıl böyle ultra kahraman çıkmış, helal, alkış...

Yaşa var ol yargıççılara ayetler savuran bir başbakan, "he he heyt, ben türkiyenin en demokratik en laik partisiyam" diyen adamlar.. (Dikkat, burayı Perihan Savaş'ın ben dönyanın en gözel karısıyam cümlesi tonlamasında söylememiz gerek)

En büyük soruna herkes gözlerini kapatıyor gibi. Akp'nin en büyük hatası laiklik kavramına değil, sosyal devlet kavramına verdiği zarardır. Laiklik dalaşından daha kocamandır yani. Ha bunu tek yapmış olan mıdır? Hayır.
Çifte standartlar enstitüsünde havalara attığı, takındığı "bu özgürlüktür, yapmalıyız ama onun dışında şu bu o ve fazlası ve hele ki bunları istemek yasak, onları da verecek değiliz ya, kendinize gelin lütfen" tavırlarıdır. Tuzla'daki işçilere "daha ne istiyorsunuz, sizin böyle bir hakkınız yok" diyen çalışma bakanıdır mesela, "yok artık onlara da mı haklar vereceğiz" diyen zamazingo bakanıdır,gözünün önünde olan cinayetlere üç maymun oynamasıdır, şudur budur... Hatta gündelik boyutta bakarsak, halkın eleştirilerine karşı tahammülsüzlüğü ve buna bağlı tepkileridir..
Bir hükümet ve muhalifleri ve diğer konuşanları, demokrasi kaplanları yada sadece tek bir şey takıntısına girip ezberden konuşanlar..
Bu adamlar, bizler, herkes...Demokrasi kaplanı yada kapatılma kaplanı kesilirken doğru ve adamakıllı olsak bari..Bari bunu yapabilsek...Bari bunda şöyle bi bakıp, "ulan noluyor ya?" diyebilsek..
Ama yok...

Yapamayız...
Hem benim demokrasi anlayışım seninkini yer, tamam mı?
İşime gel biraz...
Share/Bookmark

0 comments:

Related Posts with Thumbnails

Arşiv