7-8-9-10. Tıp!

Wednesday, November 14, 2007 | |

Şimdi ben çeşitli ActionMan, CounterStrike üreticileri ve benzerlerinin yer aldığı sektör için sevineyim mi üzüleyim mi karar veremedim. Vallahi kardeş bak yarım saattir düşünmekten kukumav kuşu modeline büründüm.
Merakım tam olarak şu, size de hemen anlatayım. CounterStrike tipi oyunlar bu K.Irak ve dünyanın başka yerlerindeki potansiyel ve bilfiil savaşlar nedeniyle daha mı çok satacak, daha mı az? Aynısı actionman için de geçerli. Hedef alıp vurma taktiklerini pratik yapmak için CS iyi satar bence. ActionMan'leri de ikiye böler öyle oynarız. Yok, oyuncağı kırmak yok! Yani 2 grup yapacağız.
Sonra bir grup diğer gruptan 8 ActionMan'i esir alacak. Diyelim ki kaçıran grup battaniyenin altına doğru çeksin onları haberleri yokken mesela. Sonra odaya bir girelim bakalım olmasınlar ortalıkta. Annemiz ortalığı temizledik sansın, ama sonra o askerler ortaya çıksın bir süre sonra. Annemiz de "niye ortalığı dağıttın sen yine" diye kızsın. ActionMan'leri alıp çöpe atsın...

Sonra battaniye altına çeken grup, 7 tane de başka normal oyuncağı -asker oyuncaklardan değil bu kez, sivil olacak. Mesela pony filan olabilir, barbie'nin kenny'si filan olabilir mesela.- hokus pokuslasın. Onlar da yorgan altı olsun.
Ne güzel saniyede oyun yazdım bak, gündemi takip eden çocuk modeliyle. Gerçi artık o 8 askerler hakkında haber yapmak filan da yasaklandığından, gündem takip eden çocuk modeli de çöp oluyor ama olsun, izlediğimiz yanımıza kar... Protesto da serbest. Ama o kadar, haddini aşma dedim sana! Hadi yürü odana!

Böyle bir şey işte... Direk yeşilçam klasiği... Yeşilçam yaşamın herbirimine uygulanabiliyormuş meğerse, haberimiz yokmuş. Hani filmdeki esas kıza tecavüz edilir, sonra kız bir yerlerden bulunur, anne zır zır ağlar, babanın tepkisi süperdir... "Benim Gül diye bir kızım yok artık. O kirlendi...". Gül kızımız kapıda belirince de, baba bir tokat çakar okkalısından ve ekler; "Keşke ölmüş olsaydın...Benim için sen bir ölüsün artık... Kirlendin sen." Gül tecavüze mi uğramış, kimsenin umrunda değil... Hah altına bir de komplo teorileri eklenir, unutmamak gerek. O aslında evden kaçmak için, tecavüzcü adamla birlik olarak, kendisine tecavüz ettirmiştir. Mal ya Gül... Ondan... Bayılıyor tecavüz edilmeye yani, hatta hobisi... Sonra bu işbirlik söylentileri el altından dağıtılır, insanlarda kuşkular oluşur; babanın "o kirlendi, keşke ölseydin" sözleri artık o kadar kötü kalpli göstermez babayı, tam hoşlaşamasa da seyirci, "ama şimdi belki o da kızını öyle görmeye dayanamıyordur, iyi hatırlamak istiyordur" diye hemen önceden hazırlanmış yastık-yorgan kılıflarını- nevresim de olur- atı atıverir. Şüpheci ruh seni... Belki zevk de almıştır Gül tecavüzden hem, gözünle gördün mü acıyla haykırdığını? Hayır...E o zaman kesin konuşmaya bakayım... Aferin, söz dinle.

Yarın bence "baltalar elimizde, uzun ip belimizde" şarkısını söyleyerek binsinler helikopterlere. Bak 4 kişi öldü yine. Sizin-bizim ayrımcılığı yapanlar için söyleyeyim...Haa evet, bizden... Yani öyle tek biz gidelim yiğit olup dönelim değil... Yani zaten yiğitlik mantığıyla gidip ölmezsen de hapise atılacaksın...Ondan pek bir şey farketmiyor yani.

Öyle üzerimizden oyunlar oynansın dursun, biz odada ActionMan oynarız nasıl olsa...Birileri harita büyütüp büyütüp koysun, sonra laf edince sen suçlu ol. Hatta ben diyorum ki, oldu olacak şu haritayı yuvarlak hale getirelim. Ne gerek var öyle diktörtgen filan. Köşelerden biraz daha geniş alarak bir daireyle, şöylecene döndürelim kalemi. Daha güzel oldu bence.
Sanki hareketi harekata dönüştürürsek ölmeyecek arkasından ağlayarak yollananlar...

7 ay kadar önce ortaya atılan, "asker başbakan'dan bağımsız bir şey yapmaz.Biz her şeyden haberdar oluruz" gibi laflar ettiken sonra; K.Irak'taki eski bir karakol ve boş köylere aparkat çeken helikopterler için aynı başbakanlık "Valla benim haberim yok" der...
Bence de yoktur. Yazık adama, niye üzerine gidiyorsunuz canım...Alla alla...

Tam diplomatik cevaplarmış bunlar bir de, öyle dediler... Bunu öğrenmek içimde şu merakı uyandırdı nedense. -neden?- Acaba insanların diplomatlıktan önce ve sonra arasındaki 1300 fark nelerdir....?1068.4 de olabilir farketmez... Hatta 7 tane bile bulabilirsin sen istersen... 8? Yok 8 olmaz... 8 uğursuz...8 bulunca hapise atıyorlar... Ben gidip bu diplomatlık yetilerimi geliştirmek için birkaç Yeşilçam klasiği daha izlemeye gidiyorum şimdi, ordan da belki CS filan yükletirim.

Cumaya giderdim ama, cuma değil, tüh...
Share/Bookmark

0 comments:

Related Posts with Thumbnails

Arşiv