Et tu Mehmet Ali?

Monday, February 23, 2009 | |


Iki fotograf arasi 550bin fark yarismasini oynasak, Adalet Bakani icin 550bin+1 de benden kotasiyla fark bulur insan. Erdogan'in kendini bilmez mustulamalarina zaten alistik.

-Ne diyo yine?
-Aman bu sefer de gayri muslimleri kovacakmis dinlemezlerse onu
tadinda konusmalara "uff, kapat evladim televizyonu, gazeteyi, interneti vs vs"tepkisini vermek default ayari oldu mesela.
"Hükümetimizle kavga eden, zıtlaşan yerel yönetimler her projelerini Ankara’dan geçiremiyor. Maalesef bu Türkiye'nin gerçeği. O nedenle halkıyla barışık, hükümetiyle barışık, devletiyle barışık mahalli yöneticiler işbaşında olursa bizim sorunlarımız daha çabuk çözülür” 
su tip bi seyi soyleyen adalet bakani olunca, "ooo, ironiye gel, seni seni" sendromu yasiyor insan haliyle.
-Eeee... Sey, adalet? Adal? A?
Hani alistik filan da -alismak da en kotusu, oyle bir yadirgamamazlik durumu var her yanimizi sarmis halede-, yine de naif bir yani var hepimizin, "abi bari Adalet kelimesine saygidan demeseydi'" diye bakip bakip ic gecirme hallerini de onleyemiyorum.
Hatta ve hatta "Et tu M.A. Sahin?" serzenisleri icerisinde, el alinda, kendimizi yere atmalik tam. (Bknz: Et tu Brute?)

Bir de sarfedilmis sinir bozucu kelimeler toplulugunun icinde `Malesef Turkiye'nin gercegi` gibi bir bahane. Ne diyecegiz oyle olunca? 
-Ha, oyle mi? Dogru dogru haklisin. E o zaman susalim biz, gidelim hatta, uyuruz biraz, unuturuz. Hadi yoldaslar, napalim, Turkiye gercegiymis. Boyun ve kil inceligi vakalari biliyorsunuz. Lay lay lay, hoscakal M.A.Sahin'cim, optum.

Bu mu yani beklenilen?... "Ne yapalim, Turkiye'nin gercegiymis". Iyi o zaman, ben de muayen gunumdeyim, hani oyle olmasini ve sinirli olmami istemiyoruz tabii de, bu seferlik her istegimi yapip, tum kaprislerimi tatli karsilayiverin. Hos n.s.a Turkiye muayen durum oncesi davranislar icerisindeymiscesine duruslar sergililiyor. "aman sen onun kusuruna bakma" diye "sst, sus, bu seferlik, pus" hallerinde egilisler bekleniyor bizden de. 
En  kotusu de, en arabesklesmis halimizle, "bu da gecer, bu da gecer, dayanmalisin" yakarisimiz...

Share/Bookmark

0 comments:

Related Posts with Thumbnails

Arşiv