Domuz gribi domuz yemekten bulaşmaz

Thursday, April 30, 2009 | |

Bak şu maili almak çok iyi oldu; giderayak bir svhayn fluu'muz eksikti. 

"Our records indicate that you are either graduating or have requested permission to remain on campus after May 3rd.  Due to the current situation regarding the possible spread of Swine Flu, the University administration would like for you to explore housing alternatives that may be available to you if it becomes necessary to evacuate the campus. As the reports from the Centers for Disease Control and the World Health Organization change daily, it is essential to recognize that the necessity to evacuate campus could occur at any time.? The links to both sites are provided in order for you to remain informed of any updates.If it is possible for you to leave campus earlier than planned, it may be prudent to make arrangements to do so.? Other possible options would be to stay with friends or family in the United States or reside with students currently living off campus. "

Gerçi henüz burda yok ama sakat bir durum. En kötüsü de insandan insana geçiyor olması. -Pardon pardon, domuz gribi derken?- Meksika'da başlamış efendim, burda bildiğiniz seferberlik ilan edildi, zıplama yeteneği oldukça yüksek. Mesela bir bakmışsınız Meksika, ertesi gün New York, ordan California, sonra hoşgeldin Evropaya. 
Ama haber altı yorumcuları beni bu konuda cidden şaşırttı, her ne kadar çok takip edememiş olsam da, henüz "domuz eti yersen böyle olur, pis hayvan domuz, müstahak bunlara her şey" diyene rastlamadım. Hoş tabii, dizi altı yorumlarında bile devriye gezen ahlak polisi modlarına alışık olunca, şaşırıyor insan elinde olmadan. 

Share/Bookmark

2 comments:

Bugra said...

Çok yakında çıkar bununda kürü.. Hani birileri para kazanacakya.. Mutlaka..

91 said...

Bu hastalık domuz eti tüketimi ile bulaşır mı?

Hayır. Bu hastalığın insanlara domuz yada domuz mamulleri katkılı ürünlerin tüketilmesi sonucu bulaştığına dair herhangi bir delil yok.
Eğer domuz yeterince pişirilirse bu virüs bulaşmaz. Bu virüs 160-170 derece sıcaklıkta yok oluyor.Bu arada islama göre domuz ürünlerinin tüketiminin haram olduğunu belirtmekte yarar var.sağlık bakanlığının sitesinden alıntıdır. tek soru ve aynı cümle içinde üç ayrı frekanstan gelen bilgi bombardımanı. dini tavsiyeler mi ararsın, dezenfekte usulleri mi, kanıtlara dayalı yorum teknikleri mi bilemedim. ama çenem ağrıdı okuduğumdan beri küfretmekten.

utanmak az kalıyor hissedilenleri tarif etmeye. haydi monster.co.uk , yapabilirsin, kurtarabilirsin beni.

Related Posts with Thumbnails

Arşiv