Hep bu baştan çıkarılmayı bilmeyen kadınların suçu!

Sunday, November 22, 2009 | |


Günlük Radikal'imizin yanında, gün aşırı -ya da bulmacalarımız bittikçe- aldığımız ve bulmacasına kurban gazetenin, algıda seçicilik ile süper içerikli aşk doktoru tarafından yazılan köşesinden birkaç satır öyle bir gözüme çarptı ki; bulmaca arayışına gidemeden takılıp kaldım. Sayın aşk doktorunun, bir kadını baştan çıkarmak istiyorsan başlıklı yazısından no:2.
"Evet, samimiyet önemli ama ipin ucunu kaçırmayacaksın. Karşındaki kadın senin kankan, halı saha futbol arkadaşın, birahane yoldaşın değildir. Samimi olayım derken, erkek erkeğe yaptığın muhabbetlerin konusunu açmayacaksın." Buraya kadar anlaşılmıştır, anlamayanlar için spoiler: Bir kadın + bir erkek = kanka samimiyeti, laf lafı açtı, her konudan konuşalım olmaz.

Devam ediyoruz, en can alıcı kısmı geliyor: "Futbol, ekonomi, siyaset gibi konulardan konuşmayacaksın." Bu cümleyi yüksek sesle okuyunca, size de Başbakan'ın Davos çıkışını hatırlatmıyor mu? "Tevrat'ın 6. maddesi ne diyor? Öl dür meyeCek sin!"

Kardeşim, siz de konuşmayacaksınız yani, kadın kısmısı olarak bizler sadece oje, kıyafetler ve magazinden konuşmayı sever, siyaset, ekonomi ve spor konularından anlamayız. Anlasak bile sıkılırız, ojemiz bozulur, tırnağımız kırılır, ay acil alarm, o erkek yanlış erkek. Bir erkek bir kadınla, ne cürretle siyaset ve ekonomi konuşabilir, 'vay terbiyesiz'. Muhafızlar, yakalayın. Hatta Alice'teki kraliçe gibi, "kesin bunların kafalarını!"

Şimdi olayı neresinden ele alırsanız alın, ayakta duramıyor zaten. Köşemiz, aşk doktorunun köşesi.
-Meslek neydi pardon?
-Şey, ben doktorum. Aşk doktoru. Arada klişeleri biraraya toplayıp, yazıyorum. Gazetede köşe yazıları ve kitaplar olarak. İnanır mısın, feci satıyor!

Sonuçta Eros'un antidotuyla karşı karşıyayız bir nevi. Eros atıyor oku, Coşkundeniz acıyı kaldırmaya çalışıp, okun izinin olduğu yere çiçekler ve böcekler çiziyor. Birebir kadına hakaret olarak algılamaya bile gerek yok; yazdıklarından yola çıkarsak erkekler ve kadınlar olarak grupsal farklılaşmalardan başka bir grupiçi farklılığımız yok. Baskı makinası gibi de düşünebilirsiniz. Bunlar mavi, bunlar pembe. Sen neden isterdin canım?

Erkekler futbol sever, siyaset, ekonomi ve rakı eşliğinde "ne ulacak bu Türkiye'nin hali" derken; kadınlar bunlardan kat'i surette hoşlanmaz, kafa yormaya üşengeçtir, o yüzden ona göre muamele bekler.

Bunlar dışındakiler de sınavda çıkmayacak, çalışmaya ya da öğrenmeye gerek yok. Zaten kadına şiddet, eşitsizlikler filan da hep bu öngörülemeyen kanka muhabbetine ortak olmuş, 'kadın nasıl baştan çıkarılır' kriterlerine zarar veren, bir nevi şaşırtıcı soru mahiyetindeki defoluların başına gelir. Değil mi?

Share/Bookmark

1 comments:

delininbiri said...

off nefret ediyorum bu basmakalıp düşüncelerden ben ya..holiganlığa varmayan futbolu izlemekten büyük keyif alıyorum ben..ekonomi, gündem, siyaset de konuşmayı gayet keyif aldığım konular..hatta bunları benle konuşamayacak bir erkekle beraber olmak istemem bile..kadınların yalnızca makyaj, giyim, alışverişten anlayabileceğini düşünen zihniyete katlanamıyorum..

Related Posts with Thumbnails

Arşiv