Gözlerimizden yansıyan zeka aforizması

Monday, November 23, 2009 | |

Görsel: Eyes of different colors, Adam Baroody.
Son zamanlarda bir tavuk misali erken yatmadığım cumartesi gecesi Disko Kralı'nda Tuğçe Sarıkaya isimli -sanıyorum manken- bir şahıs vardı. Klasik, 'seksi'lik çabasındaki kadına sorulacak soru geldi: 'Vücudunuzda en beğendiğiniz yeriniz neresi?' Soruyu yeterince klişe bulmayanlar için, cevabı verelim o zaman hemen. 'Gözlerimi.'

Yeni manken, kaşar manken, etc etc. O kıza özel değil ama kısaca görsel olarak hitaba yönelik bir iş yapan herkesin en çok beğendikleri yer; 'gözleri.' O yüzden de makyajla öne çıkarma durumunda,g.tler, bacaklar ve memeler çıkıyor zaten. Sanırsınız hepsi zeka küpü; bedenleri değil, gözlerindeki ışık her yanı delip geçiyor. Hadi bunu bir Azra Akın dese anlarım; gerçekten gözleri parıl parıl ve gerçekten en çok gözlerindeki ışıltı çarpıyor bence ekranda.

Biriniz en çok memesini beğensin, ya da ne bileyim yanakları, dudakları, kulak, burun -boğaz-... Biriniz çok akıllıyım ayağına yatmasın.

Hepimiz çok akıllı değiliz, olamayız, kabul edelim. Hepimizin gözlerinden zeka dolu parıltılar da çıkmıyor. Öyle olsa daha insan hayatlarını etkileyen konularda 'sesinizi' duyardık. Duyuyor muyuz? Siz hiç içinde 'mankenler işçilerle grevde', ' mankenler podyumda kot işçilerine destek verdi: 'taşlanmış kot'a hayır' ' ya da 'mankenler eşcinsellere destek yürüyüşünde', 'mankenler çocuk istismarına karşı birlik oldular' gibi cümleler geçen bir haber okuyup, dinlediğinizi, böyle bir şeye şahit olduğunuzu hatırlıyor musunuz? Biz de hatırlamıyoruz ve hatırlayacağımızı da sanmıyoruz, zaten. O zaman bu kasma olayı niye?

Rahat rahat takılın, söyleyin nerenizi beğendiğinizi dürüstçe. Kimse sizden başka tür bir beklenti içinde değil, 'ben en çok kalçamı beğeniyorum' deseniz de izlerler sizi. Ondan sonra da siz sağ biz selamet.

Böylesine dandik konularda bile dürüst olmayı bilmeyen bir toplumdan söz ediyoruz işte. Büyük beklentilere girme fobim de bundan olsa gerek.

Share/Bookmark

0 comments:

Related Posts with Thumbnails

Arşiv